Gjør deg klar for julesesongen på Google

Zebra Media-medie- og reklamebyrå-Digital Markedsføring - Google Ads

I en undersøkelse gjort av Google vises det at søke interessen for begrep knyttet til julegaver har hatt en økning på 30% i Norge i 2020 sammenlignet med året før. Og 79% av “juleshopperne” har sagt at de har begynt å tenke på gaver to eller flere uker før de faktisk kjøper dem.

Så med andre ord, synlighet på Google de neste månedene er ekstremt viktig!

Her har du en sjekkliste som vil hjelpe deg til å få best mulig resultater fra Google Ads i de kommende månedene.

1. Planlegg på forhånd

Lag deg en plan på hva du vil ha av kampanjer og hvilket produkter du vil promotere, i god tid før juletrafikken slår inn for fullt. Med en god plan kan du lettere fordele budsjettet ut for perioden. Den måten så går du ikke glipp av potensiell trafikk, og du er forberedt for eventuelle store topper og dype daler under julehandelen.

Sett tidlig opp målgruppe lister i Google Ads kontoen. Definer remarketing listene dine med utgangspunktet i hvordan brukerne har interaksjon med nettstedet ditt. Den måten så kan du retarge deg mot brukere som har besøkt nettstedet ditt opp mot julehandelen.

2. Nok budsjett

Juster budsjettet opp, slik at det samsvarer med det økende antall søk under sesongtopper. Trafikken i førjuls månedene kan være uforutsigbar. Derfor er det viktig at du holder et øye med budsjettet, den måten så går du ikke tom før sesongen er over.

3. Ha nettsiden din klar

Er nettsiden og landingssidene du vil bruke i annonsene klare? Du vil ha en landingsside som laster raskt, er ryddig, ser bra ut, har den riktige informasjonen, og ikke minst fungerer optimalt på mobil. Med en optimalisert landingsside så er det større sjans for en høyere konverteringsrate og mer salg for deg.

4. Vær konkurransedyktig

Dette er tiden til å tiltrekke så mange kunder som mulig, det gjør du ved å gjøre bedriften din så attraktiv som mulig. By aggressivt slik at du fanger opp trafikk med høy konverteringsfrekvens. Dette gjør du ved å bruke Google Shopping. Shopping annonser har vist seg til oppnå 3 ganger så høy engasjement rate. Bruk automatisert budgivning, dette vil ta høyde for økt etterspørsel og eventuelt by lavere når trafikken er lav. Ved bruk av en smart shopping kampanje så får du optimalisert sesong- og julevarene og de mest populære produktene dine automatisk. For søke-kampanjer så fokuserer du på søkeordene du oppnår mest trafikk med, også viktig at du her gir dem tilstrekkelig med budsjett.

5. Vær til stede hvor kundene dine er 

Du vil nå være hvor kundene dine er. Handel via mobil enhet vokser fra hvert år, nesten halvparten av nett-transaksjoner gjøres på mobil. Kunder bruker mobil gjennom hele kjøpsprosessen, så sørg for at du optimaliserer mobil-budene dine, og at du ikke setter for lave bud. En annen ting en kunde bruker mobil til er å finne eventuelle lokal butikker. Så har du en fysisk butikk, så er dette nøkkelen for deg. Budjusteringer for mobil er noe som bør gjennomtenkes ordentlig. I dag så brukes mobil til så mye mer enn tidligere. På søke kampanjer så kan du bruke adresse utvidelse. Den måten så kan du by høyere for trafikken rundt din fysiske butikk. 

6. Analyser tallene i etterkant

Når sesongen er over analyser tallene. Hvilket mål oppnådde du, og hva ble ikke nådd? Gjør du dette så kan du legge deg en slagplan for din neste julesesong allerede. 

Hva kan vi
hjelpe deg med?

Hva
kan vi
hjelpe
deg med?

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat, og hør hvordan vi kan hjelpe deg med strategi, digital markedsføring, nettside / nettbutikk eller grafisk design.

Kontaktskjema