SEO

Søkemotoroptimalisering (SEO)

Målet er at din nettside skal rangere høyest mulig i søkemotorene.

Søkemotoroptimalisering (SEO) er en samling metoder som brukes til å skape synlighet på nett. Det kan hjelpe deg med å få økt trafikk til din nettside. Ditt firma får bedre merkevarebygging dersom du utnytter søkemotoroptimalisering fullt ut. Det er en omfattende jobb, og en kontinuerlig prosess. Målet er at din nettside skal rangere høyest mulig i søkemotorene. Med SEO (Serch Engine Optimization) eller søkemotoroptimalisering jobber man nettsiden opp i de forskjellige søkenettverkene på gjennom tekster og begreper relevant for egen bedrift.

Gjennom SEO tilpasser man nettsiden inn mot Googles retningslinjer når en utformer en nettside. På denne måten tilbyr du kundene det de leter etter. Søkemotoroptimalisering er de tekniske aspektene ved en nettside, innhold, kvalitet og lenker. Google og andre søkemotorer sender ut programmer som «kravler» seg gjennom alt innholdet på et nettsted. På denne måten blir en nettside indeksert. Det er viktig for en nettside å lett la seg indeksere for søkemotorenes roboter. Det hjelper med andre ord lite om nettsiden din inneholder verdens beste innold, om dette ikke kan leses og indekseres av en søkemotor.

Da får en ikke noen til å søke frem nettsiden.Gjennom indekseringen blir nettsiden rangert inn mot søkemotorene. Den god rangering gjør at ditt innhold listes foran annet innhold. De fleste søkemotorer belønner nettsider og innhold som er relevant for folk som søker. Det er flere ting som påvirker disse rangeringene, og algoritmen til for eksempel Google er komplekse og endres stadig. Dette gjør SEO til et omfattende fagfelt, hvor mange bedrifter trenger hjelp til å gjennomføre tiltak for sin egen nettside.

Ta kontakt
Facebook Google Ads Microsoft Ads Pinterest LinkedIn SnapChat SEO